No deixis rastre. Nova campanya de sensibilització sobre els excrements dels gossos

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa una campanya destinada a sensibilitzar els propietaris de gossos que els excrements dels animals no poden romandre en espais públics.

La regidoria de Neteja Viària del Vendrell posarà en marxa aquest divendres 15 de juliol l’enèsima campanya de civisme per reduir la presència d’excrements de gos a la via pública. En aquest cas, la campanya, que inclou el repartiment de tríptics a les bústies i el penjament de 10 grans pancartes a diferents llocs del municipi, es veu reforçada per la feina de vuit educadors de carrer, que s’encarregaran d’informar els propietaris de gossos de les responsabilitats que tenen. Ho faran durant un mes, fins al 14 d’agost.

«La seva tasca principal serà informar els incívics i també senyalitzar aquells excrements que es trobin al carrer», ha apuntat la regidora de Neteja Viària del Vendrell, Eva Mata. Aquestes vuit persones aniran totes vestides de groc i han rebut el nom de CSE (Campanya Sensibilització Excrements), fent un joc de paraules amb la popular sèrie de televisió «CSI». Per això senyalitzaran les diferents defecacions de gos que trobin al carrer amb una cinta al voltant i amb uns marcadors com si fossin «proves d’un crim».

Eva Mata reconeix que aquestes campanyes no tenen l’efecte desitjat si no vénen acompanyades de multes de la policia local cap als incívics que no facin cas. Per això s’està preparant un treball conjunt entre les dues regidories que es donaran a conèixer aviat. Les multes per no recollir els excrements de gos del carrer o no complir amb altres aspectes de la normativa de Civisme respecte a la tinença d’animals de companyia poden arribar fins als 3.000 euros.

El cost de la campanya es finança amb l’1% dels diferents contractes que fa la regidoria de Neteja Viària. Segons ha explicat Mata, fins a l’actual mandat aquest 1% —que equival a uns 17.000 euros anuals— es feia servir per posar anuncis de civisme a un sol diari de paper, una campanya que la regidora afirma que «no va funcionar».

CnHDIoMXEAUxy7I (1)

Veure Notícia a Ràdio Televisió El Vendrell.

Veure Notícia a Baix Penedès Diari.

Deixa un comentari