El passat cap de setmana va arribar al Vendrell l’Èrica (acrònim d’Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable). Es tracta d’un petit autobús elèctric i sense conductor amb capacitat per a dotze ocupants, sis persones dretes i sis d’assegudes, que vol avançar en la implementació dels vehicles elèctrics, autònoms i compartits al territori català.

Esquerra Republicana del Vendrell va voler participar en la primera experiència d’un vehicle de transport públic autònom de la història de Catalunya per poder conèixer les seves característiques i les millores que pot aportar al nostre municipi, aprofitant la seva gira pels municipis catalans que organitza l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

L’Èrica pot memoritzar rutes de fins a 500 metres, amb una velocitat màxima de 18 km/h i una autonomia de 14 hores de funcionament, a més, es pot carregar en qualsevol punt habilitat. Es tracta d’un transport flexible i sostenible, que a diferència d’altres transports com el ferrocarril o el metro, permet atendre serveis sota demanda.

Des d’Esquerra estem segurs que la seva arribada iniciarà una nova cultura de la mobilitat i que permetrà incloure múltiples millores en la mobilitat del nostre municipi. Especialment en destaquem les següents: Seguretat, els autobusos circulen amb autonomia gràcies a un sistema de GPS de gran precisió i nombrosos sensors làsers que permeten seguir el recorregut i detectar qualsevol obstacle; Sostenibilitat, la seva mobilitat és 100% elèctrica, el que permet reduir la contaminació acústica i atmosfèrica de les ciutats; i Accessibilitat, al ser petits autobusos poden arribar a totes les zones urbanitzades, a més són serveis flexibles i personalitzats, integrats en la xarxa de transport públic, que permeten assolir un transport públic més inclusiu, accessible i intergeneracional.

09/10/2018

Esquerra Republicana del Vendrell