ERC busca una entesa entre tècnics i Geven al voltant de Les Madrigueres

Els dos regidors d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Ajuntament del Vendrell han anunciat en una roda de premsa feta aquest dimecres a la tarda que buscaran arribar a una solució consensuada per les obres que el Ministeri de Medi Ambient i Costes ha començat a la zona de Les Madrigueres. Jaume Vallès, president d’ERC al Vendrell, ha avançat que els regidors promouran una reunió entre els tècnics de l’Ajuntament i el Geven, per tal de trobar la millor solució pel camí que ha de creuar la zona i unir el Passeig de Sant Salvador amb la zona de l’antic sanatori.

«Les Madrigueres és l’última joia que ens queda al Vendrell i ho hem de fer bé, no ho podem desaprofitar», ha apuntat Vallès. El president d’ERC ha admès certes divergències entre els dos regidors republicans, Josep Marrasé, que porta Platges, i Eva Mata, responsable de Medi Ambient, però ho ha atribuït a la «pressió» que les dues bandes estan rebent per part de diferents actors.

D’aquesta manera, ERC s’obre a què tècnics i ecologistes consensuïn un traçat viable pel camí de ronda que ha de travessar la zona de les Madrigueres, ja que la proposta de trajecte del Ministeri no satisfà al Geven per la seva proximitat a la zona més delicada de dunes i madalers. Des d’Esquerra també avancen que hi haurà una altra reunió entre Costes i l’Ajuntament i que veuen «bona disposició» del Ministeri.

El que sí que ha afirmat Josep Marrassé és que les actuals obres no suposaran la construcció d’un aparcament lineal ni d’uns accessos a la platja pel mig de la zona protegida. «És cert que al projecte inicial està previst, però la partida econòmica es va anar reduint i aquesta part no es farà en les obres», ha afirmat Marrasé. D’aquesta manera, l’únic punt de divergència que cal sortejar és per on passarà el camí de ronda. Els republicans també han assegurat que l’actual aparcament que hi ha a la zona anirà fora.

576_144847638611

 

Nació Digital