ERC Baix-Penedès exigeix al govern central la gratuïtat de l’AP7 en el seu tram penedesenc

Proposem la gratuïtat de la C32 entre El Vendrell i Sitges com un bypass que solucioni aquest problema i el col·lapse que pateix el tram costaner de la C31.

Avui diumenge 29 de novembre la gent d’ERC del Penedès ha participat en el tall de la N340 al seu pas per la localitat de L’Arboç, donant suport a la demanda del territori per tal de solucionar els problemes de mobilitat d’aquesta via al govern central, reclamant la gratuïtat de l’autopista AP7 en el seu tram Torredembarra-Vilafranca del Penedès.
La delegació d’ERC-Penedès encapçalada per la diputada al Parlament de Catalunya, l’arboçenca Teresa Vallverdú, manifesta d’aquesta manera la seva preocupació pels problemes diaris de mobilitat que pateix la població al nostre territori, especialment greus al Baix Penedès.

Des de ERC Baix-Penedès reclamem la gratuïtat de l’AP7 en el seu tram Torredembarra -Vilafranca del Penedès, per a tot tipus de vehicles per tal de descongestionar l’actual tram de la N340, així com volem recordar el mateix problema que pateixen les poblacions costaneres de la C31 en el seu tram El Vendrell- Sitges.

Entenem que tots dos problemes han de ser resolts, independentment de les administracions que posseeixin les competències en ambdues vies, doncs entenem que els actuals problemes de mobilitat en les dues vies gratuïtes principals que travessen la nostra comarca, són un factor que atura l’activitat econòmica i l’atractiu turístic de les viles afectades.
Des de ERC-Baix Penedès també volem posar en valor la proposta de fer de la C32 en el seu tram El Vendrell- Sitges, com el bypass del tram penedesenc de la N340, en aquest sentit caldria rescatar aquest tram, actualment restem a l’ espera de l’estudi d’impacte socioeconòmic sobre el territori d’aquesta mida, que té una dotació parlamentària als pressupostos de la Generalitat pel 2015 gràcies a una esmena de la nostra diputada.

Si el govern espanyol no soluciona la problemàtica a la N340 mitjançant el rescat del tram ja amortitzat de l’AP7 demanem al govern de la Generalitat que prengui en consideració aquesta proposta de bypass, els penedesencs volem solucions i eines per tal de tirar endavant unes comarques que veuen un tap en la situació actual de les infraestructures de pagament que les travessen.
Tanmateix, reiterem el nostre rebuig a altres mides correctores d’ambdues situacions, com ara la construcció de variants, ja que el cost mediambiental i econòmic és impossible d’assumir pel nostre territori i les finances de les administracions públiques involucrades.

 

n3402